Huonoa johtamista on kaikissa johtajissa

Olen toiminut lähijohtajana eri tiimeissä ja olen saanut mahdollisuuden kehittyä ja kasvaa johtamisessa ympäristössä, jossa olen saanut palautetta toiminnastani monipuolisesti. Tämä on auttanut minua kehittymään johtajana. 

En ole edelleenkään täydellinen johtaja, mutta uskon olevani parempi versio siitä, mitä olin kun aloitin ensimmäistä kertaa. 

Olen kompastunut ja kaatunut useamman kerran ja joka kerta olen noussut ja onnistunut kehittämään jotain itsessäni lisää. 

Olen useasti johtanut huonosti, sillä en ole kuunnellut tiimiäni ja sen yksilöitä riittävästi muutoksessa. Olen keskittynyt liikaa yksilöiden kehittymiseen, en heidän onnistumisten juhlimiseen. 

Olen ollut itsekäs ja olettanut, että asiat muuttuvat ilman osallistamista. Olen unohtanut useasti pysähtyä ja kysyä tiimiltäni kuulumisia ja vielä useamman kerran itseltäni miten minä voin. 

Olen vedonnut direktio-oikeuteeni, viestinyt epäselvästi, unohtanut valmistautua palaveriin ja viivytellyt alisuorittamiseen puuttumisessa. Olen epäonnistunut monesti, mutta olen epäonnistumisista oppinut jotain uutta. 

Huonoa johtamista on jokaisessa johtajassa, mutta merkittävä ero johtajien välillä on se, miten hyödyntää epäonnistumisia ja tekemiään virheitään omassa kehittymisessä ja mitä näistä huonosti johdetuista tilanteista itse on valmis oppimaan.