Mikä on markkina-arvosi huomenna?

Jääkiekossa ja jalkapallossa pelaajille määritellään markkina-arvo osaamisen, taitojen ja potentiaalin mukaan. Jokaisella pelaajalla on oma markkina-arvo. Myös sinulla on.

Jääkiekon kuninkuusliiga NHL on muuttunut ajansaatossa hurjasti. Peli on muuttunut ja uudistunut jatkuvasti. Peli on nykyään nopeaa, vauhdikasta ja viihdyttävää. Harva pelaaja on pystynyt uudistamaan peliään vuosien tai vuosikymmenien saatossa. 

Yksi pelaaja, joka meille kaikille on varmasti tuttu, onnistui tämän tekemään eli numero 8, Teemu Selänne. Teemu pystyi kolmella eri vuosikymmennellä yltämään huippupisteisiin vaikka ikää tuli lisää ja vauhti hidastui. Miten hän tämän teki? Harjoittelulla ja uudistamalla peliään jatkuvasti.

Miten sinä uudistat itseäsi jatkuvasti?

Miten sinä määrität oman markkina-arvosi työmarkkinoilla ja mitä olet valmis tekemään sen eteen? Miten sinä uudistat itseäsi jatkuvasti? Kuten NHL on uudistunut, myös työ uudistuu tällä hetkellä hurjalla vauhdilla robotiikan, automaation ja keinoälyn voimin ja se vaatii meiltä jokaiselta pohdintaa miten säilyttää oma työmarkkina-arvo tulevaisuudessa. 

Jos tällä hetkellä arvosi on 100 rahaa, vaatii töitä säilyttää se tulevaisuudessa. Jos haluat kasvattaa sitä, vaatii se vielä enemmän töitä. Mutta millä ajalla omaa osaamistasi ehdit töissä sitten kasvattaa? Niin, oletko nykyisen työnantajasi vanki ja jäät odottamaan mitä työnantajasi tarjoaa ja kenelle, vai pystytkö näkemään itsesi yrittäjänä ja kasvattamaan omaa osaamistasi jatkuvasti omatoimisesti - jopa vapaa-ajallasi?

Muotoile itsestäsi palvelu, jota halutaan ostaa myös tulevaisuudessa.

Sinä vastaat omasta osaamisestasi ja sinä myyt omaa osaamistasi joka päivä nykyiselle työnantajallesi korvausta vastaan. Ota vastuu itsestäsi ja omasta osaamisestasi. Kukaan ei tule kaatamaan sinulle kurkusta alas tulevaisuuden taitoja, vaan sinä teet sen itse - oppimalla uutta ja kehittymällä. 

Tartu siis toimeen ja pohdi miten sinä säilytät oman työmarkkina-arvosi. Muotoile itsestäsi palvelu, jota halutaan ostaa myös tulevaisuudessa.