Muutosvastarinta - enemmän kuin luontoääni

Muutosvastarinta leimataan helposti muutoksen jarruksi ja vaikka todellisuudessa se voi olla parasta mitä muutokselle tulee koskaan tapahtumaan.

Muistat varmasti komediakuunnelman muutosvastarinnasta, jonka Alivaltiosihteerit tunnistivat luontoääneksi yli 10 vuotta sitten. Kuunnelmassa muutosvastarinta kuvaillaan negatiivikseksi yhteiskunnalliseksi jarruksi, joka on vastaan kaikkea muutosta. 

Todellisuudessa, kaiken naurun keskellä, emme ymmärrä mistä muutosvastarinnassa on edes kysymys. Jos muutosvastarinta jätetään muutoksessa huomiotta, voi se synnyttää pahimmillaan vuosikymmeniä kestäviä draamoja, jotka jäytävät vielä tulevaisuudenkin organisaatioita.

Muutoksen kriittinen ystävä

Muutosvastarinta voidaan haukkua resilienssin puutteesta tai siitä, että se ei ymmärrä mitä toimintaympäristössä tapahtuu. Muutosvastarintaa voidaan syyttää vanhakantaiseksi ja hitaaksi jarruksi, joka on aina poikkiteloin kun pitäisi mennä eteenpäin. Muutosvastarinta halutaan jättää kaiken ulkopuolelle yksin ja unohtaa sen olemassa olo. 

Käsittelemättömänä muutosvastarinta tulee aiheuttamaan häiriötä organisaatiossa vielä seuraavissakin muutoksissa, sillä muutosvastarinta voi elää organisaatioissa vuosia ja vuosikymmeniä. Se ei poistu ellei sitä käsittele. Se ei katoa ellei sitä kuuntele. Se ei kehity ellei sitä ymmärrä.

Muutosvastarintaa tulee ymmärtää ja kysyä siltä mistä se syntyy.

Muutoksen keskellä muutosvastarinta voi olla parasta mitä muutos voi kohdata. Se voi olla muutoksen kriittinen ystävä. Kyseenalaistavat ja kriittiset äänet voivat nostaa täysin uusia näkökulmia, jotka tulisi ottaa huomioon muutosta suunnitellessa. Tämä parhaimillaan kehittää muutosta ja hioo siitä entistä timanttisemman. 

Muutosvastarintaa tulee ymmärtää ja kysyä siltä mistä se syntyy. Sitä ei tulisi ohittaa ajan puutteen vuoksi ja toivoa, että se katoaisi yön yli nukuttaessa. Kun muutosvastarinnan kutsuu mukaan, uskaltaa puhua sille ja olla kiinnostunut siitä, sen pystyy voittamaan puolelleen ja kääntämään sen organisaation ja muutoksen voitoksi. Muutosvastarinta vaatii huomiota ja arvostusta, mutta rakentaa organisaatiolle luottamusta ja entistä parempaa muutosta.

Muutosvastarinta voi olla parasta mitä muutokselle tulee koskaan tapahtumaan.

Lopetetaan siis muutosvastarinnan kiusaaminen ja unohdetaan aliovaltiosihteerien luontoäänirenkutus. Muutosvastarinta voi olla parasta mitä muutokselle tulee koskaan tapahtumaan. Hyväksytään se osaksi jokaisen muutoksen sielua ja annetaan muutosvastarinnalle se tila minkä se ansaitsee. 

Opitaan ymmärtämään ja kuuntelemaan sitä olemalla sille se ystävä, jota sillä ei ole.