Paikalla oleminen ei ole läsnäoloa

Työelämää vaivaa läsnäolemisen puute, sillä luulemme, että paikalla olo on läsnäoloa. Raahaudumme paikalle erilaisiin palavereihin vain näyttääksemme, että olemme kiinnostuneita ja aktiivisia, vaikka todellisuudessa emme kuule tai näe mitään muuta kuin oman läppärimme näyttöruudun. Moni menee palavereihin lepäämään ja piiloutumaan arjen kiireiltä, vaikka parempi ratkaisu olisi pitää tauko. 

Sama koskee johtamista, sillä vaikka kuinka lähijohtaja järjestää aikaa tiimiläiselle, ei sillä ole mitään merkitystä jos johtajan ajatukset ovat jääneet edelliseen strategiapalaveriin. Jos uskottelee itselleen, että pystyy peittämään läsnäolemattomuutensa - valehtelee. Tämä voi onnistua suuremmissa seminaareissa, mutta ei kahdenkeskisissä kohtaamisissa. 

Joten jos todella haluaa antaa aikaa toiselle ja jos haluaa kuunnella toista ihmistä, puhelimet & läppärit pois ja fokus hetkeen. Sama koskee kaikkia palavereita ja seminaareja. Arvostetaan toisten aikaa ja varsinkin jos toimit johtajana, arvosta ja kunnioita tiimiläistäsi, sillä nämä hetket ovat parhaita mahdollisuuksia rakentaa keskinäistä luottamusta. 

Aiheesta kirjoitin jo aiemmin laajemmin ja pääset tekstiin tästä.